Detalji izleta

Izlet broj 89 – nedjelja, 09.08.2020.

Izleti u organizaciji Vikendom na Medvednicu besplatni su, otvoreni za sve, nema članarine i nije potrebno prethodno najavljivanje. Dovoljno je doći na predviđeno mjesto polaska te malo dobre volje za hodanjem i uživanjem u prirodi, a ostalo prepustite nama. ?

VAŽNO: Molimo vas da na izlet donesete papir s napisanim vašim imenom i prezimenom te brojem telefona jer moramo voditi evidenciju sudionika izleta.

Voditelj planinarenja: Nedeljko Vareškić, 091/254-3419

Vrijeme okupljanja: 8:55 h

Mjesto okupljanja: Dubravica, zadnja stanica autobusne linije 124 (vidi kartu – https://goo.gl/maps/4aYakzDUdzGq16XE7)

Ruta: Dubravica – Veternica – 2B – 2 – Jaruga – 1 – Družanica – 5 – Ponikve – 1 – PD Glavica (odmor i ručak) – 3A

Težina staze:

 • Dužina uspona: cca 6,6 km
 • Trajanje uspona: cca 2:15 h
 • Svladane nadmorske visine: 440 m

Ukupno predviđeno trajanje izleta: cca 4:30 sati (0:15 h okupljanje i zagrijavanje; 2:15 h uspon; 1:30 h odmor/ručak; 0:30 h spuštanje)

Transport do mjesta okupljanja:

Profil staze:

Preporučena oprema i ostale napomene

 • obuća za planinarenje: tenisice ili cipele za planinarenje
 • odjeća: odgovarajuća sportska odjeća za planinarenje, više tanjih slojeva, obavezno uz sebe imati kabanicu za slučaj kiše
 • rezervna odjeća: obavezno uz sebe nosite ruksak s rezervnom odjećom za presvući (kratka i duga majica, čarape)
 • hrana i voda: sa sobom uvijek nosite bocu vode (1 litra) te nešto hrane; čokolada i grožđani šećer su skoro pa obavezni
 • oprema: obavezno nosite napunjen mobitel
 • ručak: na vrhu ćemo se odmarati u nekom domu/restoranu gdje ćemo ručati pa si ponesite novce ili dovoljno sendviča
 • Planinarenje se održava u svim vremenskim uvjetima (sunce, kiša), osim u slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta (grmljavina, pljuskovi) kada dolazi u obzir otkazivanje i/ili skraćivanje izleta. Voditelj vas u svakom slučaju čeka na dogovorenom mjestu okupljanja te na licu mjesta odlučuje o (ne)mijenjanju plana.
 • Ako imate, ponesite sa sobom štapove za hodanje, a pogotovo ako imate slabe zglobove, prijašnje ozljede, izlizane ili neodgovarajuće tenisice/gojzerice.

* * * * *

Cilj projekta VIKENDOM NA MEDVEDNICU je osvještavanje građana grada Zagreba o Medvednici koja se “naslanja” na grad i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Udruga Aktivan život će tijekom godine kroz organizirane izlete građane upoznati s planinarskim stazama i ljepotama Medvednice te im na taj način usaditi naviku odlaska na planinu i tako promovirati aktivan način života.

Organizator je Društvo športske rekreacije Aktivan život, projekt u periodu lipanj-rujan 2020. financira Zagrebački savez sportske rekreacije SPORT ZA SVE u sklopu projekta “Aktivno ljeto na otvorenom”, a partner je Park prirode Medvednica.