Vikendom na Medvednicu je projekt koji građane grada Zagreba vodi na planinarske izlete po Medvednici.

Glavni cilj projekta je osvještavanje građana grada Zagreba o postojanju planine Medvednice koja se nalazi u neposrednoj blizini grada i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti, a koju trenutno građani jako malo koriste.

Izleti se organiziraju tijekom cijele godine kroz koje se građani upoznaju s planinarskim stazama i ljepotama planine te im se na taj način usađuje navika odlaska na planinu koja im se nalazi nadohvat ruke (u zoni javnog prijevoza!).

Izletima na Medvednicu mogu se priključiti svi koji mogu samostalno hodati i planinariti te žele unaprijediti i očuvati svoje zdravlje i pritom upoznati Park prirode Medvednica.

Projekt su pokrenuli udruga Društvo športske rekreacije “Aktivan život” i Zaklada „Hrvatska kuća srca“, a partner projekta je Park prirode Medvednica.

VAŽNO: Projekt se provodi u mjesecima za koje uspijemo osigurati financijska sredstva. Do sada su projekt financirali Grad Zagreb te Zagrebački savez sportske rekreacije – Sport za sve. Nažalost nismo uspeli zainteresirati privatni sektor da nas podrže putem sponzorstava pa se stoga provođenje zaustavlja u nekim mjesecima. Ako nas želite financijski podržati, javite nam se na vikendom@aktivan-zivot.hr 😉

Projekt je pokrenut u listopadu 2015. godine, a do kraja 2022. održali smo 138 izleta na kojima je sudjelovalo oko 5.800 građana.