Detalji izleta

Izlet broj 84 – nedjelja, 05.07.2020.

VAŽNO!

Ovo će biti jedan od zahtjevnijih izleta ove godine. Dužina uspona je preko 6 km i savladat ćemo skoro 750 metara nadmorske visine. Sami procijenite svoje mogućnosti i odlučite je li ovaj izlet prikladan za vas.

Mole se svi sudionici izleta koji nisu bili na prva dva izleta ovog ljeta da ponesu sa sobom papirić na kojem piše ime, prezime i broj mobitela kako bi popisivanje trajalo što kraće i kako bi mogli bez nepotrebnog čekanja započeti izlet. Hvala svima unaprijed!

Izleti u organizaciji Vikendom na Medvednicu besplatni su, otvoreni za sve, nema članarine i nije potrebno prethodno najavljivanje. Dovoljno je doći na predviđeno mjesto polaska te malo dobre volje za hodanjem i uživanjem u prirodi, a ostalo prepustite nama. ?

Voditelj planinarenja: Bruno Stanković, 091/590-1268

Vrijeme okupljanja: 9:10 h

Mjesto okupljanja: Markuševec –Trg Svetog Šimuna (vidi kartu – https://goo.gl/maps/hrwtdE45Gg6v6g487)

Ruta: Markuševec – planinarska staza 22 – PD Puntijarka (pauza za ručak) – planinarska staza 16 – planinarska staza 20 – Markuševec

Težina staze:

 • Dužina uspona: cca 6,2 km
 • Trajanje uspona: cca 2:30 h
 • Svladane nadmorske visine: 740 m

Ukupno predviđeno trajanje izleta: cca 6:00 sati (0:15 okupljanje i zagrijavanje; 2:30 h uspon; 1:30 h odmor/ručak; 1:45 h spuštanje)

 

Transport do mjesta okupljanja:

 

Preporučena oprema i ostale napomene

 • obuća za planinarenje: tenisice ili cipele za planinarenje
 • odjeća: odgovarajuća sportska odjeća za planinarenje, više tanjih slojeva, obavezno uz sebe imati kabanicu za slučaj kiše
 • rezervna odjeća: obavezno uz sebe nosite ruksak s rezervnom odjećom za presvući (kratka i duga majica, čarape)
 • hrana i voda: sa sobom uvijek nosite bocu vode (1 litra) te nešto hrane; čokolada i grožđani šećer su skoro pa obavezni
 • oprema: obavezno nosite napunjen mobitel
 • ručak: na vrhu ćemo se odmarati u nekom domu/restoranu gdje ćemo ručati pa si ponesite novce ili dovoljno sendviča
 • Planinarenje se održava u sim vremenskim uvjetima (sunce, kiša), osim u slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta (grmljavina, pljuskovi) kada dolazi u obzir otkazivanje i/ili skraćivanje izleta. Voditelj vas u svakom slučaju čeka na dogovorenom mjestu okupljanja te na licu mjesta odlučuje o (ne)mijenjanju plana.
 • Ako imate, ponesite sa sobom štapove za hodanje, a pogotovo ako imate slabe zglobove, prijašnje ozljede, izlizane ili neodgovarajuće tenisice/gojzerice.

* * * * *

Cilj projekta VIKENDOM NA MEDVEDNICU je osvještavanje građana grada Zagreba o Medvednici koja se “naslanja” na grad i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Udruga Aktivan život će tijekom godine kroz organizirane izlete građane upoznati s planinarskim stazama i ljepotama Medvednice te im na taj način usaditi naviku odlaska na planinu i tako promovirati aktivan način života.

Organizator je Društvo športske rekreacije Aktivan život, projekt u periodu lipanj-rujan 2020. financira Zagrebački savez sportske rekreacije SPORT ZA SVE u sklopu projekta “Aktivno ljeto na otvorenom”, a partner je Park prirode Medvednica.