Povodom Dana planeta Zemlje Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ već godinama tradicionalno organizira veliku akciju čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica. Radi se o jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada u Parku s ciljem uklanjanja i zbrinjavanja otpada  i edukacije javnosti o potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada.

Ove godine akcija će se održati u subotu 17. travnja 2021. od 8 – 13 sati na nekoliko područja:

  1. Poučna staza Miroslavec, Kraljičin Zdenac, ulica Himper od ulaska u Park i područje oko Medvedgrada.
  2. Područje Malog potoka, Pustakova i na križanju puteva, gornje Vrapče u PP Medvednica kod rampe
  3. Zelena magistrala, Rampa za Slap Sopot, Ponikve
  4. Donja Podgora, Grad Donja Stubica

Organizatori: Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ i Hrvatske šume d.o.o.

Partneri: Zagrebački Holding i Čistoća d.o.o., Grad Donja Stubica

Svoje sudjelovanje (IME i PREZIME te LOKACIJU na koju dolazite) potrebno je potvrditi na vikendom@aktivan-zivot.hr najkasnije do 15. travnja 2021. u 15 sati.

Sukladno potvrdama dolaska i epidemiološkim mjerama, svi volonteri biti će raspoređeni po lokacijama kako ne bi došlo do okupljanja prevelikog broja sudionika na jednoj lokaciji. Zaštitna sredstva (maske i dezinfekcijska sredstva) te sredstva za čišćenje (vreće i rukavice) bit će osigurana.

Iako trenutno nemamo svoja zajednička planinarenja, kao veliki zaljubljenici u našu predivnu Medvednicu pozivamo sve naše sudionike projekta „Vikendom na Medvednicu“ da se priključe ovoj vrijednoj i važnoj akciji.

Zajedno možemo doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu i očuvanju bioraznolikosti Parka prirode Medvednice. Svojim primjerom utječite na svijest građana i na promjenu ponašanja koja će rezultirati poštovanjem prema našoj planeti Zemlji.