Detalji izleta

Izlet broj 68 – nedjelja, 18.08.2019.

VAŽNO!
PD Lipa-Rog nema pitke vode pa ponesite dovoljno tekućine!!! Na putu ćemo proći pored dva izvora, ali je upitno jesu li trenutno aktivni. U domu se može kupiti čaj, mineralna voda, sokovi i pivo tako da ne morate baš sve nositi sa sobom.
Pod pauzom možemo posjetiti Veliku Peć koja se nalazi malo sjevernije od doma. Prilaz Velikoj Peći je jako strm, i uspon i silazak, tako da se samo iskusniji planinari trebaju upustiti u taj dodatni dio izleta!

 Voditelj planinarenja: Bruno Stanković, 091/590-1268

Vrijeme okupljanja: 9:00 h

Mjesto okupljanja: Čučerje, zadnja stanica autobusne linije br. 209 (vidi kartu – https://goo.gl/maps/WeE6CEzLYgkFJV7G9)

Ruta: Čučerje (Hukmani) – planinarska staza 29 – planinarska staza 1 – PD Lipa-Rog (pauza za ručak) – planinarska staza 1 – planinarska staza 53 – Čučerje (Hukmani)

Težina staze:

 • Dužina uspona: cca 5,1 km
 • Trajanje uspona: cca 2:00 h
 • Svladane nadmorske visine: 460 m

Ukupno predviđeno trajanje izleta: cca 5:15 sati (0:15 okupljanje i zagrijavanje; 2:00 h uspon; 1:30 h odmor/ručak; 1:30 h spuštanje)

 

Transport do mjesta okupljanja:

 

Preporučena oprema i ostale napomene

 • obuća za planinarenje: tenisice ili cipele za planinarenje
 • odjeća: odgovarajuća sportska odjeća za planinarenje, više tanjih slojeva, obavezno uz sebe imati kabanicu za slučaj kiše
 • rezervna odjeća: obavezno uz sebe nosite ruksak s rezervnom odjećom za presvući (kratka i duga majica, čarape)
 • hrana i voda: sa sobom uvijek nosite bocu vode (1 litra) te nešto hrane; čokolada i grožđani šećer su skoro pa obavezni
 • oprema: obavezno nosite napunjen mobitel
 • ručak: na vrhu ćemo se odmarati u nekom domu/restoranu gdje ćemo ručati pa si ponesite novce ili dovoljno sendviča
 • Planinarenje se održava u sim vremenskim uvjetima (sunce, kiša), osim u slučaju ekstremnih vremenskih uvjeta (grmljavina, pljuskovi) kada dolazi u obzir otkazivanje i/ili skraćivanje izleta. Voditelj vas u svakom slučaju čeka na dogovorenom mjestu okupljanja te na licu mjesta odlučuje o (ne)mijenjanju plana.
 • Ako imate, ponesite sa sobom štapove za hodanje, a pogotovo ako imate slabe zglobove, prijašnje ozljede, izlizane ili neodgovarajuće tenisice/gojzerice.

* * * * *

Cilj projekta VIKENDOM NA MEDVEDNICU je osvještavanje građana grada Zagreba o Medvednici koja se “naslanja” na grad i koja predstavlja idealan poligon za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Udruga Aktivan život će tijekom godine kroz organizirane izlete građane upoznati s planinarskim stazama i ljepotama Medvednice te im na taj način usaditi naviku odlaska na planinu i tako promovirati aktivan način života.

Organizatori su Društvo športske rekreacije Aktivan život i Zaklada Hrvatska kuća srca, projekt financijski podržava Grad Zagreb, a partner je Park prirode Medvednica.