Iako je jutro bilo kišovito i ukazivalo na još jedno otkazivanje izleta ili jedan kišni izlet, do 9h je kiša u gradu stala i mogli smo krenuti prema Medvednici. Radarska slika kišnih oblaka je kazivala da kiše više ne bi trebalo biti.

f02-4

Očekivali smo veliki broj sudionika jer je Leustekova staza jedna od lakših na Medvednici, a i dan ranije je u gradu bilo visokih 32C. No kiša je učinila svoje i u krevetu zadržala veliki broj izletnika. Kod donje stanice žičare se okupilo 20-ak odvažnih.

Nakon uvodnog zagrijavanja došao nas je pozdraviti i Marijan iz Parka prirode Medvednica koji nam je rekao nekoliko riječi o stazi kojom ćemo ići. Uzgred je napomenuo kako je nakon kiše najbolje ići Medvednicom jer se njome tada šire mirisi prirode. I bio je u pravu.

f02-6

Do planinarskog doma i restorana Grofica smo išli Leustekovom stazom, a popeli smo se za 1:40 min. Imali smo par kraćih pauza, no zbog laganog hladnog vjetra nismo se previše odmarali kako nas ne bi propuhalo.

„Na vrhu“ smo se zadržali sat vremena kako se presvukli i okrepili. Toplo preporučam domaće štrukle s vrhnjem 🙂

f02-7

Silazak je (naravno) bio brži i dolje smo bili za 1:15min. Trener Viktorio je s nama napravio istezanje i pozdravio nas do idućeg izleta.

 

Napisao: Nedeljko Vareškić